Veel gestelde vragen over de zwangerschap fotoshoots

Veel gestelde vragen over de zwangerschap fotoshoots

Jeannette van der Vliet verzorgt fotoshoots van zwangere vrouwen met en zonder partner of kind. De shoots worden gerealiseerd in de studio in Zeist maar ook op locatie. Een Zwangerschapsfotoshoot is voor de meesten een bijzondere gebeurtenis. We bespreken onder het genot van een kop koffie/thee of iets anders meestal eerst je wensen en mogelijkheden. Jeannette’s kracht is de mensen op hun gemak te stellen zodat zij/hij heel natuurlijk op de foto’s overkomen. Er wordt zorgvuldig omgegaan met de foto’s die gemaakt worden. De foto’s die je op de website ziet staan zijn met volledige toestemming van de klant geplaatst en dienen als voorbeeld.

Hieronder wordt verder uitgelegd wat je kunt verwachten tijdens een zwangerschaps fotoshoot en worden een aantal veel gestelde vragen beantwoord.

Voor prijzen kun je terecht op de pagina prijzenlijst zwangerschap fotoshoot.

Staat je vraag er niet bij? of wil je meer informatie? Vul dan onderstaande reactieformulier in!

 

Wat kost een zwangerschaps fotoshoot?

 • Zwangerschaps fotoshoot voor 1 persoon is € 195,00 incl. 10 volledig bewerkte opnames in hoge resolutie in kleur en indien gewenst in zwart-wit.
 • Baby shoot (moeder met kind) € 195,00 incl. 10 volledig bewerkte opnames in hoge resolutie in kleur en indien gewenst in zwart-wit.
 • Combinatie fotoshoot (zwangere voor de bevalling en moeder met baby na de bevalling) € 295,00 incl.
 • Een zwangerschaps fotoshoot voor twee personen (een parenshoot of vriendinnenshoot) is € 295,00 incl. 20 volledig bewerkte opnames in hoge resolutie in kleur en indien gewenst in zwart-wit.
 • Een serie zwangerschaps fotoshoots (bijvoorbeeld een aantal momenten tijdens een zwangerschap) is afhankelijk van het aantal gewenste shoots, de locatie en wat de bedoeling is. Neem hiervoor contact op met mij om het door te spreken en een prijs hiervoor af te spreken.
 • Een fotoshoot in de avond uren of in het weekend is ook mogelijk. Reken hiervoor € 100,00 extra.
 • Voor  € 150,00 maak ik een prachtig digitaal album met alle geselecteerde foto’s uit de shoot.

Waarom wil ik een zwangerschap fotoshoot?

Er zijn heel veel redenen waarom je een zwangerschap fotoshoot zou willen. Een aantal redenen van degenen die we gefotografeerd hebben waren:

 • Ik wil mijn partner of ouders verrassen voor zijn / haar verjaardag, vaderdag, moederdag of gewoon zomaar.
 • Ik wil een blijvende herinnering aan een bijzondere periode in mijn leven.
 • Ik ben zwanger en wil graag (op een aantal momenten tijdens de zwangerschap) mooie zwangerschaps foto’s van mezelf.

Als je een aantal zwangerschaps fotoshoots wil binnen een paar maanden tijdens je zwangerschap en eventueel na de bevalling samen met je kind, vraag dan vrijblijvend een prijsopgave voor een serie fotoshoots tijdens de zwangerschap.

naar boven | naar reactieformulier

Hoe gaat een zwangerschap fotoshoot in zijn werk?

Lijkt het je wat om tijdens je zwangerschap een fotoshoot of een serie fotoshoots te laten maken door mij? Dan kun je me bellen of onderstaande reactieformulier invullen. Je kunt alleen komen, samen met je partner, je kind of met een paar zwangere vrouwen samen. Samen op de foto of ieder apart. Je kunt verschillende kleding, lingerie setjes, knuffels, baby schoentjes of andere attibuten meenemen. Er is alle tijd om van kleding te wisselen. Ik versta de kunst (zeggen ze) om je op je gemak te stellen zodat je zo ontspannen en relaxed mogelijk op de foto komt. Voel je je niet op je gemak dan zie je dat meteen op de foto’s en dat is iets wat we niet willen. Heb je meer tijd nodig om te ontspannen? Dan nemen we daar rustig de tijd voor onder het genot van koffie, thee en een babbeltje. Zodra je er klaar voor bent kunnen we aan de slag. We beginnen meestal gekleed en zo langzamerhand kunnen er wat kledingstukken verdwijnen zodat je mooie buik in beeld komt. Je kunt ook, als je dat wilt doorgaan met kledingstukken uittrekken tot je in je lingerie/ondergoed of bloot bent. Je mag zelf bepalen hoe ver je wilt gaan. Niks moet, (bijna) alles mag. Tussentijds kunnen we even pauzeren om daarna weer verder te gaan. Dit alles proberen we te doen in een zo ontspannen mogelijke sfeer. We kunnen zelfs zorgen voor je favoriete muziek. Mag je ook zelf meenemen. Na afloop kunnen we door de opnames heen lopen op de PC zodat je een indruk hebt gekregen van wat we gedaan hebben en je grootste nieuwsgierigheid bevredigd is. We kunnen dan samen alvast een selectie maken.

naar boven | naar reactieformulier

Moet ik lang van te voren een afspraak maken?

Als vrouwelijke fotograaf en moeder van 3 kinderen weet ik als geen ander wat het is voor een vrouw om zoiets mee te maken en hoe je tijdens de zwangerschap van uiterlijk verandert. Ja, ik zal er alles aan doen om je, indien dat gewenst is, zo snel mogelijk in te plannen en een fotoshoot te realiseren. Misschien al wel de volgende dag.

naar boven | naar reactieformulier

Is een Zwangerschap fotoshoot eng?

Een zwangerschap fotoshoot is voor de een enger dan voor de ander. Je gaat tenslotte niet voor een pasfoto voor je rijbewijs of paspoort. Maar de ene persoon is meer gewend dan de ander, als fotograaf heb ik overal begrip voor en zal nooit iemand dwingen of overhalen om dingen wel of niet te doen of te laten zien. Jou wil is wet en dat is wat telt! Ik doe er alles aan om je op je gemak te stellen. Wil je eerst komen kennismaken? Dan is dat natuurlijk ook mogelijk en kunnen we die tijd meteen gebruiken om je wensen te bespreken. Ik kan dan ook uitleggen hoe de shoot in zijn werk gaat. Bel me dan voor een afspraak.

naar boven | naar reactieformulier

Voel ik me wel op tijd op mijn gemak?

We nemen de tijd, zijn we al aan het fotograferen en blijkt dat je nog te zenuwachtig bent? Dan stoppen we er even mee totdat het wel lukt. Hier heb ik meer dan voldoende ervaring mee door de talloze huwelijks reportages die ik gemaakt heb in het verleden. Trouwen doe je niet iedere dag, een bruidsjapon draag je niet dagelijks en dat geldt ook voor zwanger zijn.

naar boven | naar reactieformulier

Hoeveel tijd zijn we kwijt met het maken van zwangerschapsfotos?

Over het algemeen nemen we de tijd. De ene keer loopt alles soepeler en sneller, de andere keer duurt het wat langer allemaal. We hebben overal begrip voor dus een shoot bij mij duurt gemiddeld tussen de één a twee uur. Zo hebben we uit ervaring voldoende tijd om op een goede manier om te gaan met ongemakken zoals onzekerheden, houdingen ed.

naar boven | naar reactieformulier

Hoeveel foto’s krijg ik?

Na de fotoshoot worden er tien opnames uitgezocht.

naar boven | naar reactieformulier

Hoe krijg ik de foto’s aangeleverd?

De opnames worden bewerkt en in hoge resolutie gestuurd via We transfer of dropboxlink. Je ontvangt alle opnames in kleur en indien gewenst ook in zwart-wit.

naar boven | naar reactieformulier

Worden er ook zwart-wit foto’s gemaakt?

De hele serie  wordt gratis in zwart-wit omgezet. Zo heb je keus uit zowel kleur als zwart-wit. Sepia is op verzoek ook mogelijk.

naar boven | naar reactieformulier

Wat kost een zwangerschaps fotoshoot?

 • Zwangerschaps fotoshoot voor 1 persoon is € 195,00 incl. 10 bewerkte opnames in hoge resolutie in kleur en zwart-wit.
 • Baby shoot (moeder met kind) € 195,00 incl. 10 bewerkte opnames in hoge resolutie in kleur en zwart-wit.
 • Combinatie fotoshoot (zwangere voor de bevalling en moeder met baby na de bevalling) € 295,00 incl. 20 volledig bewerkte opnames in hoge resolutie in kleur en indien gewenst in zwart-wit.
 • Een zwangerschaps fotoshoot voor twee personen (een parenshoot of vriendinnenshoot) is € 295,00 incl. 20 volledig bewerkte opnames in hoge resolutie in kleur en indien gewenst in zwart-wit.
 • Een serie zwangerschaps fotoshoots (bijvoorbeeld een aantal momenten tijdens een zwangerschap) is afhankelijk van het aantal gewenste shoots, de locatie en wat de bedoeling is. Neem hiervoor contact op met mij om het door te spreken en een prijs hiervoor af te spreken.
 • Een fotoshoot in de avond uren of in het weekend is ook mogelijk. Reken hiervoor € 100,00 extra.
 • Voor  € 150,00 maak ik een prachtig digitaal album met alle geselecteerde foto’s uit de shoot.

naar boven | naar reactieformulier

Kan ik eerst komen kennismaken voor dat ik een zwangerschaps fotoshoot of serie fotoshoots bestel?

Mocht je eerst willen komen kennismaken dan is dat natuurlijk mogelijk. Bel gerust voor een afspraak. Bij een kopje koffie of thee kunnen we kennismaken en alvast je wensen doorspreken. Zo wordt de volgende stap naar de daadwerkelijke fotoshoot al een stukje kleiner doordat je ongeveer weet wat je te wachten staan.

Er zijn veel vrouwen die het prettig vinden wanneer er een vrouw achter de camera staat. Ook daarvoor ben je bij mij op het juiste adres.

Voor een kennismakingsgesprek brengen we € 35,00 in rekening. als er een fotoshoot gereserveerd wordt zal dit bedrag in mindering worden gebracht op de kosten van de fotoshoot.

naar boven | naar reactieformulier

Is uw vraag hierboven niet beantwoord? Wilt u meer informatie? Wilt u een fotoshoot aanvragen? Vul dan onderstaande formulier in:

naar boven

 

 

Reactieformulier

Nog vragen? Meer informatie? Offerte aanvragen? Een fotoshoot aanvragen/inplannen? Vul dan onderstaand formulier in:

Uw naam (verplicht):
   
Uw email (verplicht):
   
Uw telefoonnummer (verplicht):
   
Wat wilt u?
Maak een keuze (verplicht):
   
Type fotoshoot?
Maak een keuze (verplicht):
   
Verwachte datum bevalling: (dd-mm-jj)
   
Locatie fotoshoot?
Maak een keuze (optioneel):
   
Gewenste datum fotoshoot
Indien van toepassing (optioneel):
(dd-mm-jj)
   
Uw bericht Vragen/wensen/locatie/opmerkingen etc:
   
Bijlage (optioneel):
Voeg eventueel een foto toe.
Indien u een gratis fotoshoot aanvraagt, graag een foto van uzelf toevoegen.

Er wordt een kopie van uw reactie naar uw opgegeven emailadres gestuurd.