Over Jeannette

Hallo,
Ik ben Jeannette Camminga – van der Vliet en ik ben geboren in Friesland in 1961. Ik heb drie kinderen, twee meiden en een jongen. Zij hebben al vaak model gestaan voor het maken van menig portret. Ook vinden ze het leuk om in de studio foto’s te laten maken van zichzelf omdat ze bijvoorbeeld profielfoto’s nodig hebben voor Hyves, Facebook en andere social media.

Tekenen en schilderen

Jeannette van der Vliet schildert

Jeannette schildert

In 1998 ben ik met schilderen begonnen: de eerste jaren alleen met acrylverf maar later ook met olieverf. Ik schilder graag portretten en huisdieren zoals honden en katten. De portretten zorgen altijd voor een emotioneel moment bij het afleveren. Mijn reizen naar Zuid Afrika hebben mij geïnspireerd tot het schilderen van mooie avondluchten, natuurschoon en wildlife zoals olifanten, zebra’s, leeuwen en andere dieren.

Sinds maart 2013 geef ik schilderscursussen in Zeist. Kortgeleden heb ik ‘Long Time Painting’ geïntroduceerd. Tijdens de Long Time Painting wordt er in een klein groepje gewerkt. Dit groepje bestaat uit maximaal 6 personen. Ook gaan we gezellig samen lunchen en zijn er versnaperingen aanwezig. Het zijn altijd  zeer gezellige en vooral leerzame dagen. Long Time Painting vindt eens in de twee weken plaats.

Cursussen

Zelf heb ik de volgende cursussen gevolgd:

Fotografie

Jeannette fotografeert

Jeannette fotografeert

Ik heb een aantal jaren in een fotowinkel gewerkt waar ik het vak fotografie geleerd heb. Ik ben dan ook vaak met de camera op pad. Wanneer ik een bepaald onderwerp zoals bijvoorbeeld bloemen of dieren wil gaan schilderen gebruik ik vaak foto’s die ik zelf heb gemaakt. Als ik een opdracht krijg voor het schilderen van een portret van bijvoorbeeld een huisdier zit het maken van een serie foto’s bij de prijs inbegrepen.

Vaak zijn de opnames gemaakt in zwart/wit zodat ik op het doek alle kanten uit kan wat betreft de kleurstellingen. Zo kan ik altijd rekening houden met het interieur van de persoon waar het betreffende schilderij moet hangen.

Heb je een opdracht, opmerking of een vraag, dan kun je me bellen of via e-mail bereiken.